Kuře na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na zelí
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60609 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Grilovací koření |
1200 g | Kuře |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 567,9mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 420,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Grilovací koření, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na zelí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. |
2 | Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a trochu oleje necháme na dně. Na dno rozprostřeme kysané zelí, na zelí rozložíme porce kuřete a vše mírně podlijeme vodou. |
3 | Pečeme za občasného podlévání vodou ve středně vyhřáté troubě asi 90 minut doměkka. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.
Príma jídlo, které nám už dlouho a pořád chutná Pekla jsem kuřecí čtvrtky. Nepoužila jsem ale grilovací koření, místo něho jsem dala kmín, může být i drcený. Je to ale o chuti každého a každý si dá, co mu chutná. Zelí doporučuji, pokud je dlouhé, překrájet a případně trochu dosladit. Může se přidat i nahrubo nakrájená cibule. Pozor jen se solí, ta steče při pečení z kuřat. Pekáč není třeba ničím vymazávat, jídlo se nepřipaluje. Vody dávám na začátku minimálně a případne přiliju později. Ze začátku peču přikryté, ke konci odkryté. Pokud je kuře naporcované a střední velikosti stačí hodina, ale záleží na teplotě trouby. Na tomto jídle si vždy pochutnáme, někdy je s doporučovanými bramborami, ale většinou s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Doporučuji na zelí rozložit ang.slaninu a pak teprve kuře,bohatě pokmínovat,říká se tomu kuře ala kačena,příloha bram.knedlík.Je to nebe v hubě.