Kapustičkové pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustičkové pyré
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60610 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 g | Brambory |
0,5 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Kapusta růžičková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Zakysaná smetana |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 637,7mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 3,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zakysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustičkové pyré postup přípravy receptu:
1 | Kapustičky očistíme, brambory oloupeme a nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Polovinu kapustiček rozmixujeme se smetanou, šťávou z citronu a cukrem. |
3 | Druhou polovinu rozšleháme s bramborami a máslem. |
Poznámka
Podáváme k jakémukoli druhu masa.