Jednoduchý recept

Buchta se zakysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Buchta se zakysanou smetanou 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60612
Kategorie: Buchty

Ingredience

250 g Cukr krupice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
180 ml Olej rostlinný
4 ks Vejce slepičí
Pudink
2 polévková lžíce Cukr krupice
500 ml Mléko polotučné
1 ks Pudinkový prášek - kakaový
Na potření
1 kávová lžička Skořicový cukr
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 838kJ
15% Sacharidy 56 g
28% Tuky 21 g
2% Sodík 36 mg
16% Bílkoviny 9 g
Buchta se zakysanou smetanou
  • Buchta se zakysanou smetanou
  • 1
  • Buchta se zakysanou smetanou
  • 2
  • Buchta se zakysanou smetanou
  • 3
  • Vložit obrázek

Buchta se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme vejce s cukrem a přidáme ostatní suroviny na těsto. Vše dobře rozmícháme.

2

Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.

3

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který "cik cak" rozlijeme na těsto.

4

Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

5

Upečený, vychladlý moučník potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Buchta se zakysanou smetanou
Peču na 180 stupňů, 35 min. Na upečený piškot lze položit např. měsíčky kompotovaných broskví a na ně teprve zakysanou smetanu. Buchta patří mezi naše oblíbené smile.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept