Buchta se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchta se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60612 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
180 ml | Olej rostlinný |
4 ks | Vejce slepičí |
Pudink | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - kakaový |
Na potření | |
1 kávová lžička | Skořicový cukr |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 61,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mléko polotučné, Pudinkový prášek - kakaový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Skořicový cukr, Zakysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Buchta se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme vejce s cukrem a přidáme ostatní suroviny na těsto. Vše dobře rozmícháme. |
2 | Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. |
3 | Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který "cik cak" rozlijeme na těsto. |
4 | Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
5 | Upečený, vychladlý moučník potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. |
Peču na 180 stupňů, 35 min. Na upečený piškot lze položit např. měsíčky kompotovaných broskví a na ně teprve zakysanou smetanu. Buchta patří mezi naše oblíbené .