Jednoduchý recept

Aioli z česneku s hranolky

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Aioli z česneku s hranolky 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60614
Kategorie: Dipy

Ingredience

4 ks Brambory sladké (Batáty)
3 ks Česnek
1 kávová lžička Citrónová šťáva
70 ml Olej olivový
10 g Sůl
20 g Tymián
2 ks žloutek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 884kJ
4% Sacharidy 13 g
23% Tuky 18 g
1% Sodík 20 mg
2% Bílkoviny 1 g

Aioli z česneku s hranolky postup přípravy receptu:

1

Hlavičky česneku seřízneme nahoře, osolíme, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu.

2

Batáty nakrájíme na hranolky, osolíme a posypeme tymiánem.

3

Batáty i česnek naskládáme na plech a pečeme 35 minut na 200 °C.

4

Žloutky vyšleháme s citronovou šťávou a solí. Postupně zašleháváme olivový olej.

5

Česnek vymačkáme ze slupek a přidáme ke žloutkům.

6

Batáty podáváme se vzniklou pastou.

Poznámka

Aioli můžeme použít jako omáčku k různým masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept