Aioli z česneku s hranolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aioli z česneku s hranolky
Aioli z česneku s hranolky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60614 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
4 ks | Brambory sladké (Batáty) |
3 ks | Česnek |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
70 ml | Olej olivový |
10 g | Sůl |
20 g | Tymián |
2 ks | žloutek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 263,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Citrónová šťáva, Sůl, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Aioli z česneku s hranolky postup přípravy receptu:
1 | Hlavičky česneku seřízneme nahoře, osolíme, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu. |
2 | Batáty nakrájíme na hranolky, osolíme a posypeme tymiánem. |
3 | Batáty i česnek naskládáme na plech a pečeme 35 minut na 200 °C. |
4 | Žloutky vyšleháme s citronovou šťávou a solí. Postupně zašleháváme olivový olej. |
5 | Česnek vymačkáme ze slupek a přidáme ke žloutkům. |
6 | Batáty podáváme se vzniklou pastou. |
Poznámka
Aioli můžeme použít jako omáčku k různým masům.