Recept

Máslové voňavé sušenky s levandulí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60616
Kategorie: Cukroví

Ingredience

100 g Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Levandule - květ
180 g Máslo
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
35 g Třtinový cukr
Na podsypání válu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Na vytření
1,5 polévková lžíce Máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 957kJ
19% Sacharidy 68 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
12% Bílkoviny 7 g

Máslové voňavé sušenky s levandulí postup přípravy receptu:

1

Ze sušené levandule otrháme lísky i květy (1.5 lžíce). V míse nejdříve smícháme máslo s květy i lístky, pak máslo vyšleháme. Přidáme cukr, znovu šleháme a nakonec přimícháme mouku. Těsto si dáme na vál a velice rychle ho zpracujeme na hladké těsto. Pokud se bude lepit, podsypeme ho moukou. Vypracované těsto zformujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho do ledničky na 1 hodinu.

2

Ztuhnuté těsto vyjmeme z lednice, vytvoříme z něj 2 válečky dlouhé asi a 15 cm, které obalíme třtinovým cukrem, pak je zabalíme znovu do fólie a odložíme do lednice na 2 hodiny.

3

Troubu předehřejeme na 160°C. 2-3 plechy vytřeme máslem. Ztuhnuté válečky těsta nakrájíme na kolečka, z každého válečku 20 kusů. Poklademe je na plechy. Sušenky pečeme dozlatova 15-20 minut v horkovzdušné troubě. Upečené sušenky nadzdvihneme ještě horké špičkou nože a necháme je vychladnout.

Poznámka

Pokud použijeme čerstvou levanduli - budeme potřebovat 2.5 polévkové lžíce květů a lístků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept