Recept

Dýňovo-jablečná polévka

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dýňovo-jablečná polévka 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60623

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 ks Dýně
5 ks Jablka
5 g Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
7 g Pepř černý mletý
40 g Slanina anglická
120 ml Smetana
7 g Sůl
1 l Vývar drůbeží
2 ks houska
10 g Šalvěj

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 974kJ
26% Sacharidy 94 g
16% Tuky 12 g
40% Sodík 795 mg
22% Bílkoviny 12 g

Dýňovo-jablečná polévka postup přípravy receptu:

1

Dýni, cibuli i jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Orestujeme je na olivovém oleji a podlijeme vývarem.

3

Osolíme a opepříme.

4

Na konci přidáme šalvěj a muškátový oříšek, povaříme 2 minuty a rozmixujeme.

5

Přidáme smetanu a cukr a ještě chvilku povaříme.

6

Housku osmažíme nasucho na krutony.

7

Plátky slaniny také osmažíme nasucho dokřupava.

8

Polévku podáváme s krutony ozdobené plátkem slaniny.

Poznámka

Pro vegetariány: nepřidáváme slaninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept