Jednoduchý recept

Šlehačková roláda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60630
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
3 kávová lžička Kakao holandské
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
500 ml Smetana ke šlehání
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 249kJ
5% Sacharidy 18 g
30% Tuky 23 g
3% Sodík 51 mg
12% Bílkoviny 7 g

Šlehačková roláda postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh. Po jednom přidáváme žloutky, dále cukr, vanilkový cukr, kakao a mouku.

2

Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

3

Po upečení těsto i s papírem stočíme do rolády a necháme vychladnout.

4

Po vychladnutí roládu rozbalíme a papír odstraníme. Roládu naplníme ušlehanou smetanou a znovu zarolujeme. Necháme vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept