Dýňový hamburger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňový hamburger
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60634 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
200 g | Čedar |
2 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
300 g | Dýně |
5 g | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Koriandr |
2 polévková lžíce | Majonéza |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
7 g | Pepř černý mletý |
30 g | Salát hlávkový |
200 g | Strouhanka |
7 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 708,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Dýně, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Salát hlávkový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čedar, Česnek, Kmín drcený, Koriandr, Majonéza, Pepř černý mletý, Strouhanka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňový hamburger postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na kostky nakrájenou dýni uvaříme doměkka. |
2 | Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme olejem. |
3 | Cibuli osmažíme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, chilli koření, kmín a koriandr. |
4 | Odstavíme z ohně a přidáme čedar, dýňové pyré a strouhanku, až je směs trochu méně horká, přidáme i vejce. |
5 | Z této směsi tvoříme karbanátky, které osmažíme na teflonové pánvi z obou stran. |
6 | Housky rozkrojíme, na spodní stranu dáme majonézu a list hlávkového salátu, na to dýňový karbanátek a přiklopíme horní částí housky. |
Poznámka
Pokud použijeme dýni Hokaidó, nemusíme ji loupat. Housky jsou nejlepší s dýňovými semínky. Osvěžit můžeme kyselou okurkou.