Jednoduchý recept

Dýňový hamburger

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dýňový hamburger 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60634

Ingredience

5 g Chilli koření mleté
1 ks Cibule
300 g Dýně
5 g Kmín drcený
1 polévková lžíce Koriandr
2 polévková lžíce Majonéza
2 polévková lžíce Olej olivový
7 g Pepř černý mletý
30 g Salát hlávkový
200 g Strouhanka
7 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 ks houska
200 g Čedar
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 658kJ
5% Sacharidy 17 g
29% Tuky 22 g
5% Sodík 110 mg
18% Bílkoviny 10 g

Dýňový hamburger postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, na kostky nakrájenou dýni uvaříme doměkka.

2

Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme olejem.

3

Cibuli osmažíme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, chilli koření, kmín a koriandr.

4

Odstavíme z ohně a přidáme čedar, dýňové pyré a strouhanku, až je směs trochu méně horká, přidáme i vejce.

5

Z této směsi tvoříme karbanátky, které osmažíme na teflonové pánvi z obou stran.

6

Housky rozkrojíme, na spodní stranu dáme majonézu a list hlávkového salátu, na to dýňový karbanátek a přiklopíme horní částí housky.

Poznámka

Pokud použijeme dýni Hokaidó, nemusíme ji loupat. Housky jsou nejlepší s dýňovými semínky. Osvěžit můžeme kyselou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept