Recept

Jablečný koláč s hrozny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60635

Ingredience

Na těsto
140 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mouka polohrubá
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
270 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
70 g Cukr moučka
150 g Hroznové víno
1 kg Jablka
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vaječný žloutek slepičí
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 913 kcal
Kilojoule 3 821kJ
34% Sacharidy 122 g
56% Tuky 42 g
2% Sodík 34 mg
25% Bílkoviny 14 g

Jablečný koláč s hrozny postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 °C, dortovou formu vymažeme 20 g másla.

2

Do mísy přesejeme polohrubou mouku s kypřicím práškem, solí, cukrem a do důlku rozklepneme vejce. Suroviny promícháme, přidáme 250 g změklého másla a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme 25 minut odpočinout v chladničce.

3

V mezičase opláchnutá jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Hrozny opláchneme, otrháme a spolu s jablky, vínem, skořicí a cukrem zhruba 6 minut dusíme. Poté necháme vychladnout.

4

Větší díl těsta rozválíme a vyložíme jím plech, aby měl okraje. Dno těsta propícháme a těsto zapečeme, zhruba 10 minut.

5

Do předpečeného těsta vložíme vychladlou ovocnou směs. Rozválíme zbylé těsto, přikryjeme jím ovoce, potřeme rozšlehaným žloutkem. Koláč pečeme zhruba 25 minut.

6

Po vychladnutí koláč potřeme polevou, kterou jsme připravili utřením citronové šťávy s moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept