Recept

Jarní plněné cibule s Balkánským sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60637
Kategorie: Zelenina

Ingredience

450 ml Bílé víno
4 krajíc chleba z pekárny
8 ks Cibule lahůdková
2 polévková lžíce Máslo
700 ml Slepičí bujón
Sýrová nádivka
120 g Balkánský sýr
4 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Cibule - nať
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř zelený mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
160 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 179kJ
10% Sacharidy 35 g
77% Tuky 58 g
0% Sodík 6 mg
36% Bílkoviny 20 g

Jarní plněné cibule s Balkánským sýrem postup přípravy receptu:

1

Z větších jarních očištěných cibulí odkrojíme zelenou nať, kterou nakrájíme nadrobno a odložíme.

2

V kastrólku přivedeme k varu drůbeží bujón s bílým vínem. Cibulím odkrojíme spodky, podélně je rozkrojíme a vyjmeme středy tak, aby nám zbyly 2-3 vrstvy slupky, které poklademe do vroucího vývaru. Vaříme je 3-4 minuty, poté je sítem opatrně vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.

3

Troubu předehřejeme na 180°C a zapékací misku vytřeme máslem.

4

Připravíme sýrovou nádivku: očištěné stroužky česneku utřeme, petrželovou nať promyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a petržel pokrájíme nadrobno. Omytá a osušená (středně velká) rajčata rozkrojíme a nastrouháme na hrubším struhadle do misky. Přidáme k nim strouhanku, jemně nadrobený Balkánský sýr, pepř, petrželku, česnek, nať z cibulek a olej. Nádivku důkladně promícháme. Každou polovinu cibulek naplníme a pomocí prstů je zformujeme tak že nám utvoří trubičku. Poklademe je do zapékací misky, pokapeme olejem a podlijeme vývarem z cibulek. Cibule pečeme přibližně 40-45 minut dozlatova až zlatohněda. Během pečení, pokud bude třeba, cibule můžeme podlít zbylým vývarem.

5

Upečené cibulky servírujeme s čerstvým křupavým chlebem.

Poznámka

Rada: když potřebujeme rajčata nastrouhat, slupku neloupeme, rajčata rozkrojíme a rozkrojenou stranou strouháme, až nám zůstane v prstech slupka. Ze zbylého vývaru si můžeme udělat výbornou cibulovou polévku s tvrdým sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept