Recept

Meruňkový koláč s vločkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 60638
Kategorie: Koláče

Ingredience

Na těsto
30 g Cukr moučka
4 polévková lžíce Hrách
80 g Máslo
140 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
1,5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
0,3 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Med včelí
500 g Meruňky
50 g Ořechy lískové
60 g Ovesné vločky
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
50 g Rozinky
1 kávová lžička Sezam - semena
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 polévková lžíce Slunečnice - semena

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 450kJ
10% Sacharidy 36 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 3 mg
14% Bílkoviny 8 g

Meruňkový koláč s vločkami postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme mouku (120 g, zbylou necháme na vál na vyválení těsta) se solí, cukrem, pomerančovou kůru, posekané máslo (60 g, zbylým vytřeme dortovou formu) a vypracujeme drobenku. Poté přimícháme žloutek s pomerančovou šťávou. Vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme zhruba 20 minut v chladničce odpočinout.

2

Opláchnuté meruňky vypeckujme a nakrájíme na čtvrtky. V kastrole je smícháme se skořicí, 3 lžícemi pomerančové šťávy, koriandru a asi 20 minut za častého míchání vaříme do zhoustnutí. Na závěr vmícháme 1 lžíci medu.

3

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku, vyložíme jí formu. Těsto propícháme vidličkou, položíme na něj pečicí papír, posypeme hrachem a pečeme zhruba 10 minut. Poté odstraníme hrách i papír a pečeme ještě 5 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.

4

V mezičase promícháme müsli z vloček, rozinek, jemně posekaných oříšků, semínek, přidáme zbylý med, pomerančovou šťávu a pečlivě promícháme.

5

Na korpus rozetřeme uvařené meruňky, posypeme müsli směsí, kterou do meruňkové směsi lehce zatlačíme a pečeme v troubě horké 170 °C asi 15 minut (dokud povrch nezhnědne). Nejlépe chutná koláč, pokud jej podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept