Recept

Slaný koláč s medovou cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60639

Ingredience

50 g Brusinky
700 g Cibule lahůdková
3 polévková lžíce Med včelí
60 g Máslo
Na podsypání těsta
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Křehké těsto
0,5 kávová lžička Kmín drcený
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo
3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 kávová lžička Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 848kJ
17% Sacharidy 60 g
6% Tuky 5 g
1% Sodík 21 mg
24% Bílkoviny 14 g

Slaný koláč s medovou cibulí postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme křehké těsto: do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme sůl a na plátky pokrájené máslo. Pomocí prstů těsto zpracujeme na drobenku. Pak přidáme drcený kmín, nastrouhaný tvrdý sýr, rozšlehané vejce a 2-4 lžičky studené vody. Těsto důkladně propracujeme. Pak ho na pomoučeném vále (asi 1.5 lžíce) rukama vyválíme, vytvarujeme do válečku, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 30-60 minut.

2

Mezitím si připravíme mladé menší lahůdkové cibule: z očištěných a omytých cibulí odkrojíme zelenou nať. Sušené brusinky omyjeme a necháme okapat. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme med, celé cibule, brusinky a čerstvě pomletý pepř. Vše dobře promícháme a pomalu smažíme dozlatova přibližně 15 minut.

3

Troubu předehřejeme na 180°C. Ztuhnuté těsto dáme na pečící papír, který jsme trochu posypali hladkou moukou (1.5 lžíce). Těsto rozválíme na větší kruh o 3-4 cm větší, než je dortová forma. Dortovou formu pak vyložíme těstem i s pečícím papírem. Okraje těsta přitisneme po celém obvodu formy. Celé dno těsta pokryjeme osmaženou cibulí. Koláč pečeme přibližně 25 minut dozlatova při 180°C. Podáváme teplý.

Poznámka

K cibulovému koláči se nejvíce hodí hlávkový salát se sladkokyselým nálevem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept