Recept

Pikantní cibulový džem s medem a hrozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60640

Ingredience

40 g Brusinky sušené
1 ks Chilli paprička
500 g Cibule lahůdková
0,5 kávová lžička Fenyklová semínka
40 g Hrozinky
0,5 kávová lžička Koriandr
100 g Med včelí
3 polévková lžíce Ocet vinný
2 špetka Sůl
2 polévková lžíce Vegetol
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 096kJ
10% Sacharidy 37 g
93% Tuky 70 g
0% Sodík 2 mg
7% Bílkoviny 4 g

Pikantní cibulový džem s medem a hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Mladou očištěnou cibuli bez zelené natě pokrájíme na silnější kolečka (asi 2cm silné). Malou chilli papričku omyjeme, podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a posekáme ji nadrobno. Omyjeme zlaté hrozinky s brusinkami a necháme je v sítu okapat.

2

V hlubší pánvi rozpálíme kvalitní olej, na kterém cibuli se semínky koriandru a fenyklu restujeme 5 minut dozlatova. V průběhu restování přimícháme ještě na dochucení chilli, dochutíme 1-2 špetkami soli. Poté cibuli podlijeme horkou vodou, přimícháme med, hrozinky, brusinky a ocet. Vše dobře promícháme a při mírné teplotě cibuli dusíme pod poklicí 30 - 40 minut podle druhu cibule. V průběhu dušení opatrně směs promícháme tak, aby se cibule nerozpadla. Když má zlatou barvu a zkaramelizuje, odstavíme pánev z plotny.

3

Vychladlý cibulový džem dáme do čisté a suché sklenice, uzavřeme a odložíme do lednice.

Poznámka

Cibulový džem podáváme jako přílohu k paštikám, sýrům, pečenému studenému masu apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept