Pikantní cibulový džem s medem a hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní cibulový džem s medem a hrozinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60640 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
40 g | Brusinky sušené |
1 ks | Chilli paprička |
500 g | Cibule lahůdková |
0,5 kávová lžička | Fenyklová semínka |
40 g | Hrozinky |
0,5 kávová lžička | Koriandr |
100 g | Med včelí |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Vegetol |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 21,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 23,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Med včelí, Ocet vinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky sušené, Cibule lahůdková, Hrozinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka, Koriandr, Sůl, Vegetol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní cibulový džem s medem a hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Mladou očištěnou cibuli bez zelené natě pokrájíme na silnější kolečka (asi 2cm silné). Malou chilli papričku omyjeme, podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a posekáme ji nadrobno. Omyjeme zlaté hrozinky s brusinkami a necháme je v sítu okapat. |
2 | V hlubší pánvi rozpálíme kvalitní olej, na kterém cibuli se semínky koriandru a fenyklu restujeme 5 minut dozlatova. V průběhu restování přimícháme ještě na dochucení chilli, dochutíme 1-2 špetkami soli. Poté cibuli podlijeme horkou vodou, přimícháme med, hrozinky, brusinky a ocet. Vše dobře promícháme a při mírné teplotě cibuli dusíme pod poklicí 30 - 40 minut podle druhu cibule. V průběhu dušení opatrně směs promícháme tak, aby se cibule nerozpadla. Když má zlatou barvu a zkaramelizuje, odstavíme pánev z plotny. |
3 | Vychladlý cibulový džem dáme do čisté a suché sklenice, uzavřeme a odložíme do lednice. |
Poznámka
Cibulový džem podáváme jako přílohu k paštikám, sýrům, pečenému studenému masu apod.