Recept

Cibule pečené na husím sádle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60641
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
16 ks Cibule lahůdková
1 ks Citrony
60 ml Hovězí bujón
50 g Husí sádlo
1,5 kávová lžička Ořechový olej
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
70 g Sýr Gran Moravia
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 866kJ
1% Sacharidy 3 g
26% Tuky 20 g
1% Sodík 16 mg
11% Bílkoviny 6 g

Cibule pečené na husím sádle postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme mladé cibule, nať odřežeme tak, aby nám zbyly krátké stonky (2-3 cm). Citrón (chemicky neošetřený) omyjeme, osušíme a nastrouháme. Sýr Gran Moravia nastrouháme na hoblinky. Utřeme česnek se solí.

2

Cibuli vložíme do vroucí vody a vaříme ji 2 minuty. Pak ji vyjmeme sítem a necháme odkapat. V pekáčku rozpálíme sádlo, přimícháme česnek s citrónovou kůrou, pak přidáme cibuli, opepříme, promícháme, podlijeme bujónem a dáme do předehřáté trouby na 120°C péct přibližně na 50 -55 minut do doby, až je cibule měkká a zlatá. Občas ji můžeme promíchat a péct déle, podle velikosti cibule. Upečenou cibuli vyjmeme z trouby, po chvíli posypeme sýrem a podáváme.

Poznámka

Místo husího sádla můžete použít i sádlo vepřové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept