Recept

Nadýchané cuketové řízečky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60644
Kategorie: Zelenina

Ingredience

700 g Cuketa
1 polévková lžíce Máslo
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
Sněhové těstíčko
100 g Mouka polohrubá
110 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 256kJ
12% Sacharidy 44 g
8% Tuky 6 g
4% Sodík 75 mg
24% Bílkoviny 14 g

Nadýchané cuketové řízečky postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené mladé cuketky nakrájíme podélně na plátky 1 cm silné. Osolíme je a odložíme na 10-15 minut. Když pustí vodu osušíme je papírovou utěrkou.

2

Připravíme si sněhové těstíčko: čerstvá vejce rozklepneme a oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Polohrubou a hladkou mouku se solí a pepřem prosejeme do mísy. Za stálého míchání přidáme žloutky, přiléváme olej a postupně vlažnou vodu (2-4 lžíce), až vznikne hladké a husté těstíčko (jako na palačinky). Můžeme ho umixovat ponorným mixérem, tak bude krásně hladké. Po 10 minutách z bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho zapracujeme do těstíčka.

3

Ve větší pánvi si rozpálíme olej s máslem. Plátky cuketek ponoříme do těstíčka a hned do omastku. Řízečky smažíme dozlatova z každé strany přibližně 2-3 minuty. Osmažené poklademe na papírovou utěrku a po chvilce je podáváme hned horké.

Poznámka

K cuketovým řízečkům se hodí rajčatový salát s cibulí a bylinkami. Podáváme k nim vařené nové brambory nebo čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept