Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60648
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Cuketa
100 g Hrášek mražený
50 g Máslo
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
350 g Rýže
1 kávová lžička Sůl
6 polévková lžíce Sýr Parmezán
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 222kJ
3% Sacharidy 12 g
8% Tuky 6 g
23% Sodík 455 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rizoto s cuketkou postup přípravy receptu:

1

Omyté mladé cuketky rozkrojíme podélně na 4 části, pokrájíme je na tenké plátky a odložíme. Sýr nastrouháme na hoblinky.

2

Rýži dobře promyjeme a necháme v sítu okapat. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

3

V hrnci rozehřejeme 50g másla, na něm zpěníme cibuli tak, aby byla ještě sklovitá. Přilijeme bílé víno, promícháme a při vyšší teplotě necháme víno odpařit. Pak hned za stálého míchání přisypeme rýži. Jakmile se obalí tukem, přelijeme ji 200ml vývaru. Za stálého míchání rýži vaříme pomaleji a když se vývar částečně odpaří a částečně vsákne do rýže, přilijeme ještě 150ml zbylého vývaru. Stále mícháme a postup s vývarem opakujeme do doby, až je rýže na zkus pevná, ne měkká. Nemusíme celý vývar spotřebovat, celkově rýži vaříme 15-18 minut.

4

Uvařenou rýži odstavíme z plotny, zamícháme do ní 30g másla, 2 lžíce nastrouhaného sýru, pak cuketky a zmražený zelený hrášek. Promícháme, dosolíme a opepříme podle chuti. Po chvilce, jen co hrášek povolí, můžeme dát rizoto na talíře, každou porci posypeme 1 lžicí sýru, ozdobíme několika lístky petrželky a podáváme.

Poznámka

Cuketky do rizota by měly být mladé a křehké. Rýže je nejlepší italská.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept