Jednoduchý recept

Domácí majonéza z nového česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60649

Ingredience

1,5 kávová lžička Citrónová šťáva
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
300 g Vegetol
9 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 075kJ
0% Sacharidy 1 g
108% Tuky 81 g
1% Sodík 11 mg
6% Bílkoviny 4 g

Domácí majonéza z nového česneku postup přípravy receptu:

1

Očistíme si stroužky nového česneku a širokým ostrým nožem je na prkénku rozmačkáme a utřeme na jemnou kaši.

2

Čerstvá vejce (nejlépe domácí) rozklepneme, pečlivě oddělíme bílky a žloutky. Žloutky dáme do šlehače, přidáme k nim sůl, čerstvě pomletý bílý pepř a utřený česnek. Směs rozšleháme, přidáme za stálého šlehání citrónovou šťávu a tenkým pramínkem přiléváme stále olej. Šleháme pomaleji, do doby až se hustá olejová směs změní v bělavou jemnou hmotu - majonézu.

3

Uchováváme ji v uzavřené sklenici v ledničce.

Poznámka

Tuto lahodnou česnekovou majonézu podáváme k čersvým rajčatům, okurkám, rybám, bramborům, hranolkám, pečenému i vařenému masu apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept