Langoše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Langoše
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6065 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
50 g | Droždí sušené |
150 g | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Kečup |
500 ml | Mléko polotučné |
1 kg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 27,9mg |
Draslík | 158,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 30,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Droždí sušené, Jogurt bílý, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Soda jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Langoše postup přípravy receptu:
1 | Mouku dáme do mísy, z droždí zaděláme kvásek, do mouky přidáme jogurt, slunečnicový olej, sodu a sůl. |
2 | Zaděláme těsto a na 2 hodiny dáme do lednice. |
3 | Poté vyválíme placky, které na oleji smažíme. |
4 | Hotové langoše necháme okapat a poté potřeme česnekem, kečupem a posypeme sýrem. |