Zelené fazolové lusky s omáčkou z rajčat a karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazolové lusky s omáčkou z rajčat a karbanátky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60651 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
Karbanátky | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli |
1 ks | Cibule |
350 g | Hovězí maso mleté |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové maso mleté |
Olej na smažení | |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Rajská omáčka | |
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Zelené fazolové lusky | |
1 ks | Bobkový list |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
750 g | Fazolové lusky |
1 polévková lžíce | Máslo |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 142,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Hovězí maso mleté, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Cibule, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Rajčata, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Pepř černý mletý, Fazolové lusky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Chilli, Majoránka, Petržel, Strouhanka, Sůl, Olej slunečnicový, Bobkový list, Česnek, Sůl, Bobkový list, Máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazolové lusky s omáčkou z rajčat a karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme vše na karbanátky: očistíme česnek a cibuli. Česnek utřeme, cibuli pokrájíme nadrobno, omytou petrželku posekáme najemno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy dáme mleté hovězí a vepřové maso. Přidáme k němu vejce, česnek, cibuli, petrželku, majoránku, sůl, pepř a chilli. Směs promícháme, přisypeme strouhanku a vše znovu důkladně promícháme. Rukama si ze směsi vytvarujeme 16 malých kulatých karbanátků. Odložíme je mísu, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice zchladit na 30 minut.a |
2 | Mezitím si připravíme omáčku z rajčat: omytá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme velmi nadrobno. V kastrólu si rozehřejeme olej, na něm zpěníme téměř dozlatova cibuli a česnek. Pak přidáme rajčata, bobkový list, cukr, sůl a pepř. Znovu promícháme a necháme pod poklicí dusit přibližně 15 minut. |
3 | V druhém hrnci si přivedem k varu 1.5 l vody, přidáme do ni sůl, cukr, bobkový list. Jakmile se vaří, vložíme do ní očištěné a omyté mladé fazolové lusky. Vaříme je 2-3 minuty, pak je scedíme, dáme do mísy, pokapeme máslem a zakryjeme poklicí. |
4 | V hlubší pánvi na rozpáleném oleji karbanátky opečeme ze všech stran do zlatohněda. Pak je přelijeme rajskou omáčkou, pánev zakryjeme a pomalu, za občasného promíchání vaříme přibližně 10-15 minut. |
5 | Na talíře rozdělíme zelenou fazolku, na ni poklademe karbanátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bílým chlebem. |