Recept

Zelené fazolové lusky s omáčkou z rajčat a karbanátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60651
Kategorie: Maso

Ingredience

4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
Karbanátky
2 stroužek Česnek
1 špetka Chilli
1 ks Cibule
350 g Hovězí maso mleté
0,5 polévková lžíce Majoránka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
1 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové maso mleté
Olej na smažení
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
Rajská omáčka
1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
750 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
Zelené fazolové lusky
1 ks Bobkový list
0,5 kávová lžička Cukr krupice
750 g Fazolové lusky
1 polévková lžíce Máslo
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 604kJ
14% Sacharidy 51 g
36% Tuky 27 g
27% Sodík 534 mg
67% Bílkoviny 38 g

Zelené fazolové lusky s omáčkou z rajčat a karbanátky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme vše na karbanátky: očistíme česnek a cibuli. Česnek utřeme, cibuli pokrájíme nadrobno, omytou petrželku posekáme najemno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy dáme mleté hovězí a vepřové maso. Přidáme k němu vejce, česnek, cibuli, petrželku, majoránku, sůl, pepř a chilli. Směs promícháme, přisypeme strouhanku a vše znovu důkladně promícháme. Rukama si ze směsi vytvarujeme 16 malých kulatých karbanátků. Odložíme je mísu, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice zchladit na 30 minut.a

2

Mezitím si připravíme omáčku z rajčat: omytá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme velmi nadrobno. V kastrólu si rozehřejeme olej, na něm zpěníme téměř dozlatova cibuli a česnek. Pak přidáme rajčata, bobkový list, cukr, sůl a pepř. Znovu promícháme a necháme pod poklicí dusit přibližně 15 minut.

3

V druhém hrnci si přivedem k varu 1.5 l vody, přidáme do ni sůl, cukr, bobkový list. Jakmile se vaří, vložíme do ní očištěné a omyté mladé fazolové lusky. Vaříme je 2-3 minuty, pak je scedíme, dáme do mísy, pokapeme máslem a zakryjeme poklicí.

4

V hlubší pánvi na rozpáleném oleji karbanátky opečeme ze všech stran do zlatohněda. Pak je přelijeme rajskou omáčkou, pánev zakryjeme a pomalu, za občasného promíchání vaříme přibližně 10-15 minut.

5

Na talíře rozdělíme zelenou fazolku, na ni poklademe karbanátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept