Smetanové zelené fazolky s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanové zelené fazolky s kuřecím masem
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60652 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
750 g | Fazolové lusky |
320 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 343,2mg |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 16,5mg |
Vláknina | 272,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Pepř bílý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bobkový list, Kuřecí prsa, Smetana, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanové zelené fazolky s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Mladé fazolové lusky očistíme, omyjeme a konce u stopek odkrojíme. Fazolky si uvaříme v parní lázni. V kastrólu se síťkou (pařák na knedlíky) přivedeme vodu (asi 600ml) k varu, na síťku poklademe celé fazolové lusky, zakryjeme je a vaříme v páře přibližně 2-6 minut. Doba varu je různá podle zralosti fazolek. Důležité je, aby fazolky na zkus byly křupavé, jemné, ne tvrdé a měli světle zelenou barvu. Uvařené fazolky necháme zchladnout, pak je nakrájíme na 3-4 cm kousky a odložíme do misky. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. |
2 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. V hlubší, nejlépe v teflonové pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka orestujeme dozlatova (přibližně 3-5min). Poté přilijeme smetanu, přidáme malý bobkový list a za stálého míchání pomalu maso přivedeme k varu. Jakmile smetana začne bublat, pánev odstavíme z plotny, přidáme fazolky, sůl a pepř podle chuti a nakonec petrželku. Bobkový list vyjmeme. Vše znovu promícháme a hned servírujeme. |
Poznámka
K smetanovým fazolkám se hodí nokerle (noky), uvařené nové brambory i rýže. Z bylinek do smetanové omáčky můžeme použít i jiné: estragon, kerblík, pažitku..