Recept

Smetanové zelené fazolky s kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60652
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
750 g Fazolové lusky
320 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana
0,5 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 718kJ
2% Sacharidy 9 g
18% Tuky 13 g
0% Sodík 7 mg
7% Bílkoviny 4 g

Smetanové zelené fazolky s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Mladé fazolové lusky očistíme, omyjeme a konce u stopek odkrojíme. Fazolky si uvaříme v parní lázni. V kastrólu se síťkou (pařák na knedlíky) přivedeme vodu (asi 600ml) k varu, na síťku poklademe celé fazolové lusky, zakryjeme je a vaříme v páře přibližně 2-6 minut. Doba varu je různá podle zralosti fazolek. Důležité je, aby fazolky na zkus byly křupavé, jemné, ne tvrdé a měli světle zelenou barvu. Uvařené fazolky necháme zchladnout, pak je nakrájíme na 3-4 cm kousky a odložíme do misky. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.

2

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. V hlubší, nejlépe v teflonové pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka orestujeme dozlatova (přibližně 3-5min). Poté přilijeme smetanu, přidáme malý bobkový list a za stálého míchání pomalu maso přivedeme k varu. Jakmile smetana začne bublat, pánev odstavíme z plotny, přidáme fazolky, sůl a pepř podle chuti a nakonec petrželku. Bobkový list vyjmeme. Vše znovu promícháme a hned servírujeme.

Poznámka

K smetanovým fazolkám se hodí nokerle (noky), uvařené nové brambory i rýže. Z bylinek do smetanové omáčky můžeme použít i jiné: estragon, kerblík, pažitku..

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept