Recept

Osvěžující salát z nových brambor a zelených fazolek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60653
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Okurka salátová
1 polévková lžíce Slunečnice - semena
4 ks Sušená rajčata
4 polévková lžíce Vlašské ořechy
Vařené fazolové lusky
1 ks Bobkový list
0,5 kávová lžička Cukr krupice
450 g Fazolové lusky
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Vařené nové brambory
450 g Brambory
0,5 l Sůl
750 ml Voda pitná
Zálivka
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
2 polévková lžíce Kopr
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel
220 ml Smetana 16% (pochoutková)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 975kJ
8% Sacharidy 28 g
14% Tuky 11 g
2% Sodík 30 mg
12% Bílkoviny 7 g

Osvěžující salát z nových brambor a zelených fazolek postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu přibližně 1l vody, přidáme do ni sůl, cukr, bobkový list. Jakmile se vaří, vložíme do ní očištěné a omyté mladé fazolové lusky, kterým jsme odkrojili konce u stopek. Vaříme je 2-3 minuty, pak je scedíme a vychladlé pokrájíme na 3-4cm kousky, které dáme do vetší mísy. Malou salátovou okurku omyjeme, podélně rozkrojíme, nakrájíme na půlměsíčky, které přidáme k fazolovým luskům.

2

Nové menší brambory dobře omyjeme a vaříme je v osolené vodě přibližně 15 minut. Vodu sljeme, vychladlé brambory oloupeme, rozkrájíme je na čtvrtky a smícháme s fazolkami.

3

Připravíme si zálivku z kysané lahůdkové smetany: smetanu dáme do druhé misky, přidáme k ní utřené stroužky česneku, omyté posekané lístky kopru, petrželky, dochutíme třtinovým cukrem, čerstvě pomletým pepřem a solí podle chuti.

4

Ke všem tuhým ingrediencím přidáme pokrájená sušená rajčata, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Znovu vše promícháme, přelijeme zálivkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept