Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60654

Ingredience

300 g Brambory
2 polévková lžíce Celer - nať
150 g Celer bulvový
100 g Fazolové lusky
1 ks Kedlubna
1 kávová lžička Kmín drcený
120 g Květák
2 polévková lžíce Libeček
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
250 g Mrkev
1,5 polévková lžíce Máslo
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika červená
2 špetka Pepř bílý
200 g Petržel
3 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
1 ks Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
2,1 l Voda pitná
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 458kJ
5% Sacharidy 17 g
2% Tuky 1 g
4% Sodík 71 mg
6% Bílkoviny 3 g

Polévka ze zahrádky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme zeleninu, kterou očistíme (oloupeme, oškrábeme) a dobře omyjeme. Mrkev, petrželový kořen a pórek nakrájíme na kolečka, nové brambory, celer a kedlubnu nakrájíme na kostičky, fazolové mladé lusky pokrájíme na 2-3cm kousky, květák rozdělíme na malé růžičky. Větší rajče rozkrojíme na čtvrtky.

2

Ve větším hrnci rozehřejeme olej s máslem, na něm krátce (asi 2-3min.) orestujeme téměř dozlatova mrkev, celer a petržel s polovinou pokrájeného pórku. Hned nato zeleninu posypeme 1.5 lžice hrubé mouky, promícháme, přidáme červenou papriku, drcený kmín, znovu promícháme a vše zalijeme horkou vodou. Poté vložíme do vroucí vody všechnu zbylou zeleninu, snížíme teplotu a pomalu polévku pod poklicí vaříme 20 minut. Polévku osolíme a dáváme pozor, aby nevykypěla.

3

Mezitím omyjeme nať petržele, celeru a libeček. Vodu setřepeme, lístky z celeru a libečku otrháme. Pak bylinky pokrájíme nadrobno. Celerovou a libečkovou nať a zbytek pórku dáme do polévky přibližně 5-7 minut před dovařením. Když je polévka uvařená, podle chuti ji dosolíme, ochutíme bílým pepřem, nakonec do polévky zamícháme utřené stroužky česneku a petrželovou nať, necháme jen přejít varem, hrnec odstavíme a polévku můžeme servírovat.

4

Přeji dobrou chuť.

Poznámka

Podle chuti můžeme do polévky místo soli dát lžičku Vegety nebo kostičku zeleninového bujónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept