Quiche s kuřecími prsíčky a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Quiche s kuřecími prsíčky a sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60658 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Gouda |
1 polévková lžíce | Hořčice |
300 g | Kuřecí prsa |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
250 ml | Smetana |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
4 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 193,6mg |
Draslík | 78,1mg |
Vláknina | 690,0mg |
Vitamín A | 195,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Kuřecí prsa, Smetana, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Quiche s kuřecími prsíčky a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. |
2 | Poté přidáme studené mléko a jedno vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku. |
3 | Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici. |
4 | Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy. |
5 | Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 15 minut na 200 °C. |
6 | Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut. |
7 | Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji. |
8 | Přidáme nakrájená a osolená kuřecí prsa a česnek. Orestujeme a přidáme vývar. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří. |
9 | Mezitím si připravíme smetanovou zálivku – smícháme smetanu, vejce, dijonskou hořčici a sušený tymián. Pořádně rozšleháme. Přidáme i nastrouhaný sýr. |
10 | Na předpečený koláč dáme kuřecí směs a zalijeme smetanovou zálivkou. Trochu sýra si můžeme nechat i na posypání. |
11 | Pečeme 30 minut na 200 °C. |
Poznámka
Fazole můžeme schovat pro případ, že budeme péct další quiche - abychom zbytečně neplýtvali stále novými fazolemi.