Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6066

Ingredience

40 g Cibule
200 g Kopřiva
2 dl Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 923kJ
6% Sacharidy 22 g
15% Tuky 11 g
6% Sodík 120 mg
13% Bílkoviny 7 g

Vopiška postup přípravy receptu:

1

Kopřivy propláchneme a krátce povaříme v osolené vodě.

2

Nakrájíme nadrobno cibuli a necháme zpěnit s rozmačkaným česnekem na sádle nebo másle, přisypeme mouku a osmažíme. Zalijeme vývarem z kopřiv, promícháme, osolíme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a necháme přejít varem.

3

Do uvařené polévky vmícháme mléko nebo smetanu s rozšlehaným vejcem a již nevaříme.

4

Rozkrájíme na kostičky žemli a osmažíme na zbylém sádle. Dáme do talířů a přelíváme polévkou.

Poznámka

Použijeme vršky z mladých kopřiv.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept