Jednoduchý recept

Dýňové koblížky

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dýňové koblížky 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60662
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

200 g Cukr krupice
50 g Cukr moučka
300 g Dýně
0,5 kávová lžička Hřebíček
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
70 g Máslo čerstvé
700 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
100 ml Olej rostlinný
7 g Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Skořice mletá
7 g Sůl
150 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
300 g Zakysaná smetana
0,5 kávová lžička Zázvor
3 ks žloutek
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,187 kcal
Kilojoule 4 966kJ
52% Sacharidy 189 g
50% Tuky 37 g
3% Sodík 64 mg
50% Bílkoviny 28 g

Dýňové koblížky postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme ve vodě doměkka.

2

Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje.

3

Máslo utřeme s krupicovým cukrem do pěny.

4

Postupně zašleháme vejce i žloutky.

5

Poté zašleháme i tvaroh a dýňové pyré.

6

Přidáme i skořici, muškátový oříšek, zázvor a mletý hřebíček.

7

Nakonec vmícháme mouku.

8

Lžící tvoříme koblížky, které smažíme na oleji. Ještě teplé je obalíme v cukru a podáváme se zakysanou smetanou.

Poznámka

Stejným způsobem jdou připravit i bramborové koblížky (místo dýně použijeme brambory).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept