Kaldoun s játrovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaldoun s játrovými knedlíčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60669 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Chléb toastový |
100 g | Cibule |
400 g | Játra drůbeží |
500 g | Kachní drůbky |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
10 g | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
7 g | Muškátový oříšek |
7 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
200 ml | Smetana |
7 g | Sůl |
500 ml | Vývar drůbeží |
300 g | Zelenina kořenová |
1 ks | žloutek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 424,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Muškátový oříšek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Kachní drůbky, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Vývar drůbeží, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Majoránka, Pepř černý mletý, Smetana, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kaldoun s játrovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmažíme kmín, pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme mouku, bobkové listy a droby (strdce, žaludky...) nakrájené na kousky. |
2 | Zalijeme vývarem a vaříme 25 minut. |
3 | Nakonec zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. |
4 | Játra a chléb rozmixujeme, přidáme prolisovaný česnek, žloutek a majoránku. Osolíme a opepříme. Necháme 15 minut stát, aby směs zhoustla. |
5 | Vaříme v polévce nebo v osolené vodě. |
Poznámka
Pokud použijeme vše kuřecí, získáme kuřecí kaldoun. Pokud jsou knedlíčky moc řídké, přidáme toastový chléb.