Jednoduchý recept

Kaldoun s játrovými knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kaldoun s játrovými knedlíčky 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60669
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
200 g Chléb toastový
100 g Cibule
400 g Játra drůbeží
500 g Kachní drůbky
0,5 kávová lžička Kmín mletý
10 g Majoránka
50 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká
7 g Muškátový oříšek
7 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
200 ml Smetana
7 g Sůl
500 ml Vývar drůbeží
300 g Zelenina kořenová
1 ks žloutek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 432kJ
14% Sacharidy 49 g
43% Tuky 32 g
47% Sodík 939 mg
95% Bílkoviny 54 g

Kaldoun s játrovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Na másle osmažíme kmín, pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme mouku, bobkové listy a droby (strdce, žaludky...) nakrájené na kousky.

2

Zalijeme vývarem a vaříme 25 minut.

3

Nakonec zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

4

Játra a chléb rozmixujeme, přidáme prolisovaný česnek, žloutek a majoránku. Osolíme a opepříme. Necháme 15 minut stát, aby směs zhoustla.

5

Vaříme v polévce nebo v osolené vodě.

Poznámka

Pokud použijeme vše kuřecí, získáme kuřecí kaldoun. Pokud jsou knedlíčky moc řídké, přidáme toastový chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept