Celerový řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový řízek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6067 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
600 g | Salám měkký |
81,5 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 152,7mg |
Draslík | 981,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 968,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej stolní, Salám měkký, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový řízek postup přípravy receptu:
1 | Povaříme, oloupeme a na kolečka nakrájíme celer. |
2 | Na kolečka nakrájíme salám a párátkem spojíme s kolečky celeru. Osolíme a obalíme v klasickém trojobale. |
3 | Celerové řízky smažíme na oleji dozlatova z obou stran. |