Čokoládový koláč s pistáciemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový koláč s pistáciemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60674 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
120 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
150 g | Jogurt bílý |
0,5 ks | Kypřící prášek do pečiva |
180 g | Máslo čerstvé |
160 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Pistácie |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 158,7mg |
Draslík | 210,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 210,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pistácie, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jogurt bílý, Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový koláč s pistáciemi postup přípravy receptu:
1 | Vejce, jogurt i máslo necháme ohřát na pokojovou teplotu. |
2 | Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháme máslo, poté i vejce - jedno po druhém. |
3 | Čokoládu rozpustíme a až trochu vychladne, zamícháme ji do směsi. |
4 | Přidáme jogurt a vanilkový extrakt. |
5 | Nakonec vmícháme i mouku smíchanou s práškem do pečiva. |
6 | Pistácie nasekáme nahrubo a vmícháme je do směsi. |
7 | Pečeme na 190 °C asi 35 minut. |
Poznámka
Základem úspěchu je co nejkvalitnější čokoláda, s co nejvyšším množstvím kakaa. Můžeme rozkrojit a potřít marmeládou, např. rybízovou.