Jednoduchý recept

Hruškový salát s fenyklem a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60676
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Fenykl
1 ks Hruška
200 g Pampeliškové listy
85 g Sýr Parmezán
Zálivka
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 768kJ
3% Sacharidy 10 g
17% Tuky 13 g
21% Sodík 416 mg
16% Bílkoviny 9 g

Hruškový salát s fenyklem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Omytou velkou letní hrušku a očištěný fenykl rozpůlíme. Z hrušky vykrojíme jadřinec a pokrájíme ji na plátky. Fenykl ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme do mísy k hrušce. Sýr parmezán nastrouháme na hoblinky. Mladé listy pampelišek dobře omyjeme, vodu setřepeme a listy rozkrájíme na 2-3 díly. Přimícháme je i se sýrem k hrušce.

2

Připravíme si zálivku: v misce metličkou vyšleháme olivový olej s ostrou hořčicí, tekutým medem, citrónovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Poté vmícháme zálivku do salátu a hned podáváme.

Poznámka

Hruška by měla být zralá, sladká. Listy pampelišek jsou nahořklé, ale velmi zdravé, můžeme je nahradit rukolou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept