Recept

Pečené filety z amura s fenyklem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60677

Ingredience

800 g Amur bílý
1 ks Cibule
2 ks Citrony
2 ks Fenykl
1,5 kávová lžička Kmín římský
60 g Máslo
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 kostka Zeleninový bujón
4 krajíc chleba z pekárny

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 694kJ
5% Sacharidy 19 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 14 mg
65% Bílkoviny 36 g

Pečené filety z amura s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Vykostěné filety z amura (i s kůží) rozkrájíme na 4 díly. Omyté a osušené maso ze strany, kde je kůže nařízneme, pak každou stranu osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Troubu předehřejeme na 165-170°C.

2

Z fenyklu odstraníme první listy a odkrojíme stopky (dřevnatá část), které jsou nahoře. Pak jej nakrájíme na čtvrtky. Očištěnou cibuli a jeden chemicky neošetřený citrón nakrájíme na plátky, které vložíme do vroucí vody. Přidáme zeleninový bujón (1 kostku) a po 3 minutách čtvrtky fenyklu. Vše krátce povaříme (přibližně 10-13 minut). Fenykl musí zůstat nedovařený. Pak fenykl scedíme a necháme okapat.

3

Druhý chemicky neošetřený citrón nakrájíme na plátky. Pekáč vytřeme máslem, filety poklademe kůží nahoru, mezi ně poklademe čtvrtky fenyklu. Takto připravenou rybu pokapeme olejem, pokryjeme tenkými plátky másla a dáme péct asi na 20 minut do trouby. Pečeme dozlatova.

4

Upečené filety poklademe na talíře s upečeným fenyklem. Ozdobíme je plátky citrónu, omytými lístky petrželky a hned horké podáváme s chlebem.

Poznámka

Maso z amura je bílé, šťavnaté, až nasládlé a po tepelné úpravě se výborně odlupuje. Není cítit jako kapr. Doporučuji využívat v kuchyni hlavně kusy čerstvé nebo správně zamražené. (Jistota: ochranná ledová glazura totiž zajistí, aby se ryba tzv. nevymražovala - nevysušovala).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept