Recept

Kuře pečené s cibulí a fenyklem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60678
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Fenykl
1,5 kávová lžička Kmín celý
1200 g Kuře
60 g Máslo
50 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
2 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 963 kcal
Kilojoule 4 031kJ
6% Sacharidy 20 g
78% Tuky 58 g
12% Sodík 232 mg
106% Bílkoviny 60 g

Kuře pečené s cibulí a fenyklem postup přípravy receptu:

1

Kuře (pokud možno z domácího chovu) omyjeme, osušíme a rozporcujeme na 8 kusů. Porce osolíme (1.5 lžičky), posypeme kmínem a pepřem. Porce vložíme do hlubokého pekáče, pokryjeme kousky másla (60g) a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 10-15 minut, až maso začne mít světlejší barvu, pak kuře podlijeme horkou vodou (200-250ml) a necháme zase péct bez zakrytí.

2

Mezitím očistíme a omyjeme zeleninu: brambory, fenykl, cibuli, rajčata a česnek. Česnek s cibulí pokrájíme na tenké plátky, ostatní zeleninu rozkrájíme na čtvrtky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm krátce osmažíme cibuli a fenykl do doby, až zesklovatí. Pak přidáme rajčata s česnekem a vše krátce orestujeme (asi 2-3 minuty). Vše promícháme a jakmile se z rajčat odpaří tekutina, celou směs vyklopíme ke kuřeti, pak přidáme brambory, které mírně osolíme (asi 1/2 lžičky), pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme dalších 25 minut. Poté porce kuřete (pomocí kleští) položíme na zeleninu kůží nahoru, aby se upekly dozlatova. Pokud je potřeba, můžeme kuře podlít horkou vodou (asi 500-100mlml) Upečené kuře má mít zlatohnědou křupavou kůrku a zelenina by měla mít též zlatavou barvu.

Poznámka

Ke kuřeti s fenyklem podáváme čerstvý chléb a bílé víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept