Šimlovice s uzeným kolínkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šimlovice s uzeným kolínkem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6068 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
5 dl | Hovězí vývar základní |
15 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Povidla švestková |
1 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Švestky sušené |
600 g | Vepřové koleno uzené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 89,5mg |
Draslík | 159,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Skořice celá, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková, Vepřové koleno uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šimlovice s uzeným kolínkem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si světlou jíšku z másla a mouky. |
2 | Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme švestková povidla, sušené švestky, celou skořici a rozšleháme. Necháme vařit 30 minut. |
3 | Pak skořici vyndáme, přilijeme mléko a ochutíme cukrem. |
4 | Uvařené koleno vykostíme, naporcujeme a přeléváme omáčkou. |
5 | K příloze podáváme bramborové šišky. |