Pošírované hrušky s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pošírované hrušky s čokoládou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60681 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 ks | Badyán |
150 g | Horká čokoláda |
3 ks | Hřebíček |
4 ks | Hrušky |
0,5 ks | Pomeranč |
5 cl | Rum |
1 ks | Skořice celá |
100 g | Smetana |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
300 ml | Víno bílé |
200 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 175,9mg |
Vláknina | 750,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rum, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Horká čokoláda, Vanilkový lusk, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hřebíček, Hrušky, Pomeranč, Skořice celá, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pošírované hrušky s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, ale stopky neodkrajujeme. Zespodu je zbavíme jádřince. |
2 | Smícháme obě vína, pomerančovou kůru a koření a v této směsi povaříme hrušky 15 minut. |
3 | Mezitím si rozpustíme čokoládu ve smetaně, přimícháme rum. |
4 | Hrušky podáváme přelité čokoládou. |
Poznámka
Víno použijeme pokud možno sladší.