Jednoduchý recept

Pošírované hrušky s čokoládou

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pošírované hrušky s čokoládou 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60681
Kategorie: Cukroví

Ingredience

1 ks Badyán
150 g Horká čokoláda
3 ks Hřebíček
4 ks Hrušky
0,5 ks Pomeranč
5 cl Rum
1 ks Skořice celá
100 g Smetana
0,5 ks Vanilkový lusk
300 ml Víno bílé
200 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 992kJ
4% Sacharidy 14 g
5% Tuky 4 g
1% Sodík 23 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pošírované hrušky s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, ale stopky neodkrajujeme. Zespodu je zbavíme jádřince.

2

Smícháme obě vína, pomerančovou kůru a koření a v této směsi povaříme hrušky 15 minut.

3

Mezitím si rozpustíme čokoládu ve smetaně, přimícháme rum.

4

Hrušky podáváme přelité čokoládou.

Poznámka

Víno použijeme pokud možno sladší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept