Sýrová bramboračka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová bramboračka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60685 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
500 ml | Vývar zeleninový |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 42,3mg |
Draslík | 516,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 227,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Kmín drcený, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar zeleninový, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majoránka, Paprika, Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová bramboračka postup přípravy receptu:
1 | Slaninu na kostičky osmažíme na másle - polovinu jí odložíme. |
2 | Přidáme cibuli nakrájenou na jemno a až zesklovatí, přidáme i brambory nakrájené na kostičky. |
3 | Zasypeme kmínem a paprikou a orestujeme. |
4 | Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 5 minut. |
5 | Poté přidáme nakrájené zelí. |
6 | Vaříme ještě 5 minut. |
7 | Poté rozdělíme do talířů, ozdobíme strouhaným parmazánem, slaninou a čerstvou majoránkou. |
Poznámka
Majoránku použijeme nejlépe čerstvou. Anglickou slaninu můžeme nahradit nějakou klobáskou, třeba pikantní.