Wrap s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Wrap s tuňákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60690 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
20 g | Salát |
0,5 ks | Šalotka |
7 g | Sůl |
2 ks | tortilla |
200 g | Tuňák |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 239,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 610,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citrony, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majonéza, Salát, Sůl, tortilla, Tuňák nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Wrap s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku a šalotku nakrájíme na jemno. |
2 | Tortillu pomažeme majonézou a posypeme šalotkou a cibulkou. |
3 | Poklademe listy salátu. |
4 | Tuňáka (pokud používáme čerstvého) jsme předem potřeli olivovým olejem a citronem a nechali marinovat. |
5 | Nyní tuňáka opečeme - max. 1 minutu z každé strany a zabalíme ho do tortilly. |
Poznámka
Můžeme použít čerstvého tuňáka i tuňáka z konzervy.