Brambory zapečené s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60695 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
150 g | Brambory |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev |
10 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel |
50 g | Pórek |
200 ml | Smetana |
10 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 138,8mg |
Draslík | 399,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 188,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mrkev, Pepř černý mletý, Petržel, Smetana, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle. |
2 | Přidáme 200 ml vody a dusíme do poloměkka. |
3 | Přebytečnou vodu slijeme (můžeme použít jako vývar do polévek nebo do rizota). |
4 | Zeleninu smícháme s brambory a pórkem a dáme do pekáčku. |
5 | Smetanu smícháme s vejcem, solí a pepřem a nalijeme na zeleninu do pekáčku. |
6 | Promícháme, posypeme sýrem a pečeme 25 minut na 200 °C. |
Poznámka
Když nám zbydou brambory...