Pomerančový salát s fenyklem, ředkvičkami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový salát s fenyklem, ředkvičkami a sýrem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60696 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Fenykl |
1 polévková lžíce | Kopr |
1 ks | Pomeranč červený |
8 ks | Ředkvička |
1 ks | Sedlčanský Hermelín |
Zálivka | |
---|---|
2 kávová lžička | Citrónová šťáva |
1 špetka | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 233,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ředkvička, Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenykl, Kopr, Pomeranč červený, Sedlčanský Hermelín, Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový salát s fenyklem, ředkvičkami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme červené ředkvičky a fenykl. Větší pomeranč (pokud možno červený) oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Z fenyklu si odložíme několik zelených lístků a bulvu fenyklu nakrájíme na tenké plátky. Taktéž nakrájíme i ředkvičky. Hermelín rozkrojíme na poloviny a každou polovinu nakrájíme na plátky. Snítku (1 lžíce) mladého kopru omyjeme a lístky otrháme. Ve sklenici rozmícháme olivový olej s 2 lžičkami citrónové šťávy a špetkou cukru. |
2 | Vše tuhé ingredience přidáme k pomeranči do mísy, zlehka promícháme, zalijeme připravenou zálivkou a dáme na 1 hodinu do chladničky. |
3 | Salát těsně před podáváním ozdobíme snítkami fenyklu a kopru. |