Jednoduchý recept

Pomerančový salát s fenyklem, ředkvičkami a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60696
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Fenykl
1 polévková lžíce Kopr
1 ks Pomeranč červený
8 ks Ředkvička
1 ks Sedlčanský Hermelín
Zálivka
2 kávová lžička Citrónová šťáva
1 špetka Cukr třtinový
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 456kJ
1% Sacharidy 4 g
13% Tuky 10 g
2% Sodík 39 mg
1% Bílkoviny 1 g

Pomerančový salát s fenyklem, ředkvičkami a sýrem postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme červené ředkvičky a fenykl. Větší pomeranč (pokud možno červený) oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Z fenyklu si odložíme několik zelených lístků a bulvu fenyklu nakrájíme na tenké plátky. Taktéž nakrájíme i ředkvičky. Hermelín rozkrojíme na poloviny a každou polovinu nakrájíme na plátky. Snítku (1 lžíce) mladého kopru omyjeme a lístky otrháme. Ve sklenici rozmícháme olivový olej s 2 lžičkami citrónové šťávy a špetkou cukru.

2

Vše tuhé ingredience přidáme k pomeranči do mísy, zlehka promícháme, zalijeme připravenou zálivkou a dáme na 1 hodinu do chladničky.

3

Salát těsně před podáváním ozdobíme snítkami fenyklu a kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept