Špagetová hnízda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetová hnízda
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60698 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
3 ks | Cibulka jarní |
70 g | Mozzarella |
7 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
150 g | Špagety, Makarony vařené |
7 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 324,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Rajčata, Špagety, Makarony vařené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bazalka, Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetová hnízda postup přípravy receptu:
1 | Velká rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Smícháme nasekanou jarní cibulku a nadrobno nakrájenou mozzarellu. Přidáme rajčata. |
3 | Špagety smícháme s vejcem a nakonec i s rajčatovou směsí. |
4 | Osolíme, opepříme. |
5 | Na pečícím papíru vytvoříme zatočené kopičky špaget - hnízda. |
6 | Pečeme 20 minut na 200 °C. |
7 | Podáváme posypané čerstvou bazalkou. |
Poznámka
Ze zbylých špaget...