Pstruzi na víně s mandlemi a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi na víně s mandlemi a rozinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6070 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Hrozinky |
100 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Pstruh |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 297,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hrozinky, Mandle, Olej stolní, Pstruh, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi na víně s mandlemi a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy vykucháme, omyjeme a osušíme. Pokapeme citronem a necháme odležet asi 10 minut. |
2 | Potom je osolíme a dáme péct do předehřáté trouby. Před dopečením je zalijeme vínem a necháme ještě asi 5-10 minut v troubě zapéct. |
3 | Na vyhřáté talíře klademe pstruhy, posypeme je spařenými a na másle opraženými nasekanými mandlemi a spařenými rozinkami. |
4 | Nakonec ozdobíme petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem. |