Recept

Jarní teplý chřestový salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60707
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

25 g Baby špenát
1 polévková lžíce Kopr
25 g Salát Polníček
Vařené brambory
750 g Brambory
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Zálivka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule lahůdková
1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Ocet
100 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Sůl
Vařený chřest v páře
500 g Chřest zelený
8 ks Mozzarella
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
8% Sacharidy 30 g
35% Tuky 26 g
3% Sodík 55 mg
15% Bílkoviny 8 g

Jarní teplý chřestový salát postup přípravy receptu:

1

Nejdříve vydrhneme kartáčkem a dobře omyjeme nové menší brambory. Uvaříme je v osolené vodě i se slupkou. Vaříme je přibližně 10 -15 minut.

2

Připravíme si zálivku do sklenice s uzávěrem: očištěnou jarní cibulku pokrájíme hodně nadrobno. Stroužek česneku utřeme se špetkou soli. Do sklenice nalijeme olivový olej, bílý vinný ocet, přidáme ostrou hořčici, špetku cukru, utřený česnek a cibulku. Sklenici uzavřeme a směs důkladně protřepeme.

3

Omyjeme drobné lístky baby špenátu, salátu polníčku a kopru. Vodu setřepeme a nechámeje okapat. Zelený chřest omyjeme, spodní dřevnaté části odřízneme. V hrnci se sítem přivedeme vodu k varu a chřest povaříme v páře pod poklicí. Vaříme ho podle tloušťky výhonků 4 - 7 minut.

4

Scezené uvařené brambory (horké) rozkrájíme na poloviny a dáme do mísy. Přidáme k nim chřest, salát, špenát, kopr a malé kuličky Mozzarelly. Vše přelejeme zálivkou, zlehka promícháme a hned, ještě teplé, podáváme.

Poznámka

Takto upravený salát je chutný i vychlazený. V tomto případě přidáme do salátu na kolečka pokrájené ředkvičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept