Jarní teplý chřestový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní teplý chřestový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60707 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
25 g | Baby špenát |
1 polévková lžíce | Kopr |
25 g | Salát Polníček |
Vařené brambory | |
---|---|
750 g | Brambory |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Zálivka | |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule lahůdková |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Ocet |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Sůl |
Vařený chřest v páře | |
500 g | Chřest zelený |
8 ks | Mozzarella |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 802,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 618,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Brambory, Voda pitná, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát Polníček, Cibule lahůdková, Hořčice, Olej olivový extra panenský, Chřest zelený, Mozzarella mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kopr, Sůl, Česnek, Ocet, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní teplý chřestový salát postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve vydrhneme kartáčkem a dobře omyjeme nové menší brambory. Uvaříme je v osolené vodě i se slupkou. Vaříme je přibližně 10 -15 minut. |
2 | Připravíme si zálivku do sklenice s uzávěrem: očištěnou jarní cibulku pokrájíme hodně nadrobno. Stroužek česneku utřeme se špetkou soli. Do sklenice nalijeme olivový olej, bílý vinný ocet, přidáme ostrou hořčici, špetku cukru, utřený česnek a cibulku. Sklenici uzavřeme a směs důkladně protřepeme. |
3 | Omyjeme drobné lístky baby špenátu, salátu polníčku a kopru. Vodu setřepeme a nechámeje okapat. Zelený chřest omyjeme, spodní dřevnaté části odřízneme. V hrnci se sítem přivedeme vodu k varu a chřest povaříme v páře pod poklicí. Vaříme ho podle tloušťky výhonků 4 - 7 minut. |
4 | Scezené uvařené brambory (horké) rozkrájíme na poloviny a dáme do mísy. Přidáme k nim chřest, salát, špenát, kopr a malé kuličky Mozzarelly. Vše přelejeme zálivkou, zlehka promícháme a hned, ještě teplé, podáváme. |
Poznámka
Takto upravený salát je chutný i vychlazený. V tomto případě přidáme do salátu na kolečka pokrájené ředkvičky.