Recept

Jablkovo-hruškový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60710

Ingredience

Na těsto
40 g Cukr krupice
220 g Mouka pšeničná hladká
130 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
1 ks Citron
6 polévková lžíce Džus hruškový
6 ks Hrušky
1 špetka Hřebíček
2 ks Jablka
30 g Pistácie
0,3 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 657kJ
12% Sacharidy 45 g
29% Tuky 22 g
0% Sodík 3 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jablkovo-hruškový koláč postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme 30 g másla, péci budeme v troubě předehřáté na 190 °C.

2

Do mísy vložíme všechny přísady na těsto, odložíme 20 g mouky na posypání válu. Nejprve těsto zpracujeme pomocí hnětače, poté pracujeme na vále, dokud se těsto neleskne. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme v chladničce zhruba půl hodiny odpočinout.

3

Jablka a 2 hrušky zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na kousky.

4

Nakrájené ovoce vložíme do kastrolu, přidáme skořici, hřebíček, šťávu z citronu, hruškovou šťávu, promícháme a pod poklicí vaříme na mírném plameni do změknutí. Poté ještě asi čtvrt hodiny bez přikrytí. Vzniklou kaši necháme vychladnout.

5

Těsto vyválíme, vyložíme jím vymazanou formu tak, aby bylo vytažené do okrajů. Na těsto navrstvíme a uhladíme ovocnou kaši a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.

6

V mezičase zbylé hrušky zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na dílky. Pistácie hrubě nasekáme.

7

Koláč vyjmeme z trouby, ozdobně poklademe hruškami, posypeme pistáciemi a pečeme ještě asi 15 minut.

8

Před podáváním necháme koláč vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept