Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60718

Ingredience

Na těsto
0,5 ks Citrony
60 g Cukr krupice
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
Na náplň
30 g Cukr krupice
500 g Kdoule
100 g Mandle plátky
1 polévková lžíce Med včelí
130 ml Mošt jablečný
0,5 ks Pomeranče
1 kávová lžička Skořice mletá
150 g Smetana kysaná
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 049kJ
25% Sacharidy 92 g
35% Tuky 26 g
3% Sodík 70 mg
20% Bílkoviny 11 g

Koláč z kdoulí postup přípravy receptu:

1

Koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

Z omytého citronu nastrouháme kůru a spolu s cukrem, solí, vodou a změklým máslem vypracujeme hladké těsto. Připraveným těstem vyložíme formu i s okraji a necháme vychladit.

3

V mezičase omyté kdoule nakrájíme na čtvrtky, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na silnější plátky. Z pomeranče odkrojíme část kůry, šťávu vymačkáme.

4

Pomerančovou šťávu, mošt, kůru a cukr vložíme do kastrolu a přivedeme do varu, do vroucí směsi vložíme plátky kdoulí a pod přikrytím vaříme zhruba 5 minut. Poté kdoule slijeme a necháme okapat (šťávu odložíme).

5

Vychlazené těsto posypeme mandlemi a pečeme asi čtvrt hodiny.

6

V mezičase vychladlou šťávu z kdoulí rozšleháme s vejci a smetanou.

7

Zapečené těsto vyjmeme z trouby, poklademe kdoulemi, zalijeme smetanovou směsí a pečeme ještě zhruba půl hodiny při teplotě 170 °C.

8

Upečený koláč potřeme medem, který jsme smíchali se skořicí a ještě asi na 10 minut necháme v horké troubě.

9

Hotový koláč necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept