Recept

Koláč s pomeranči a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60729

Ingredience

Na těsto
50 g Cukr krupice
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
140 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
100 g Cukr krupice
3 ks Pomeranče
500 ml Pomerančová šťáva
200 ml Smetana na šlehání
2 ks Vaječný žloutek sušený
100 ml Voda pitná
8 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 638kJ
13% Sacharidy 47 g
26% Tuky 20 g
1% Sodík 15 mg
10% Bílkoviny 6 g

Koláč s pomeranči a smetanou postup přípravy receptu:

1

Plech potřeme 20 g másla. Koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Zbylé změklé máslo utřeme s cukrem, poté přidáme ostatní suroviny na těsto a vypracujeme dohladka. Zpracované těsto rozválíme a přeneseme na plech. Těsto propícháme a pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

3

V mezičase oloupeme pomeranče, rozdělíme je na dílky a odblaníme. Cukr utřeme se žloutky do krému. Plátky želatiny namočíme do vody. Z pomerančové šťávy 2 polévkové lžíce dáme vařit a vložíme do ní vymačkané želatinové plátky, už nevaříme! Necháme želatinu rozpustit.

4

Do krému vmícháme vychladlou želatinu a postupně pomerančovou šťávu. Dobře promícháme a necháme vychladnout v chladničce. Jakmile začne krém želírovat, přimícháme dobře ušlehanou smetanu. Necháme úplně ztuhnout.

5

Koláč vyjmeme z trouby a necháme úplně vychladnout. Kolem těsta utvoříme okraj z pruhu z pečicího papíru. Koláč poklademe dílky pomeranče, část si odložíme na ozdobu, navrstvíme želatinový krém a ozdobíme dílky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept